9 januari 2020

Driek Oplopers - Retour afzender

Volkomen terecht heeft het Amerikaanse leger de Iraanse terroristenleider Qassam Soleimani uitgeschakeld. Met het kaltstellen van iemand die ontelbare doden op zijn kerfstok heeft, is niets mis. Zeker niet in dit geval: het gaat hier ook om een oorlog tussen het redelijk weldenkende Westen en een boegbeeld van een horde Iraanse Mohammedanen die het liefst terug willen naar de rechteloze Middeleeuwen. Vergeet niet, Qassam Soleimani stond op de internationale terroristenlijst, dus zijn uitschakeling heeft mogelijk de dood van heel wat onschuldigen voorkomen.

Dinsdag demonstreerden zo’n vijftig aanhangers van de Soleimani voor de Amerikaanse ambassade in Wassenaar om postuum hun steun te betuigen aan deze Iraanse staatsmoordenaar.

Tot mijn verbijstering zijn deze idioten niet gearresteerd.

De groep demonstranten bestond uit twee delen.

Een deel Iraanse vluchtelingen: die zijn overduidelijk fan van een vertegenwoordiger van het huidige Iraanse regime. Dan hebben ze thuis niets te vrezen. Retour afzender dus.

De rest: naar ik heb begrepen is het verheerlijken van terrorisme strafbaar. Voor de rechter dus, en zoveel mogelijk als ongewenst vreemdeling inpakken en wegwezen.

Ingewikkelder is het niet.

Maar onze rechtshandhavers hebben het weer lelijk laten afweten. Kan korpschef Akerboom mij misschien vertellen, hoe dat zo is gekomen?