30 augustus 2018

Driek Oplopers - Stiekem een kantoormeisje neuken

Hahaha. VVD’ers. Ik moet altijd smakelijk om ze lachen.

Van die morsige mannen in blauwe pakken met gouden knopen. Die dan bij Pinoké of Klein Zwitserland aan de billen van die jonge hockeymeisjes zitten. Stiekem.

Van die partijvoorzitters, die de leden van de crematievereniging keihard naaien. Stiekem.

Van die directeuren in de vastgoedwereld, die niet met hun poten van hun secretaresse kannen afblijven. Stiekem.

VVD’ers. Om je te bescheuren.

Nu is Han ten Broeke aan de beurt. Sorry voor deze woordspeling, die per ongeluk uit mijn vingertoppen vloeide. Want de term “beurt” is wat ongelukkig gekozen. Want wie kreeg er zo nu en dan een beurt? Juist. Die lekkere jonge fractiemedewerker. Stiekem. Oude Han en de jonge kantoorhulp. Ik word altijd zo vrolijk van die rimpelige kerels die zich verlustigen aan zo’n lekker jong ding.

Maar van mij mag het. Zwichten voor een of andere leukerd kan in principe iedereen overkomen; niet iedereen heeft zo’n leuke vrouw als ik. Als er met wederzijds goedvinden in en om de fractiekamers van de VVD wordt geneukt: veel plezier. En hoe Han thuis aan moeder de vrouw zijn avontuurtjes uitlegt: zijn zaak. Tenzij een of ander huishoudelijk gedragsreglement dat verbiedt. Dan is er wat mis, en dient open kaart te worden gespeeld. Een van de twee betrokkenen dient dan het veld te ruimen, zodat verder gewip niet leidt tot gesodemieter, zoals bij die Rotterdamse Officier van Justitie die zich bij die Rotterdamse Hoofdofficier carrièretechnisch in een riante positie neukte.

Han moest naar aanleiding van zijn geile escapades bij toenmalig fractievoorzitter Halbe Zijlstra op het matje komen. Het kantoormeisje had in 2013 bij de baas geklaagd over grensoverschrijdend gedrag. Tsja, je bent buitenlandwoordvoerder of je bent het niet… Halbe had zwaar de pest in, want eigenlijk moest hij nog naar het vakantiehuis van de Russische president, en dat ging nu dus mooi niet door. Maar goed: Han zijn kantoorverkering was inmiddels uit. Dus werd naar goed VVD-gebruik de zaak richting doofpot gerommeld. Mondje dicht en snaveltje toe.

Stomme Han. Als hij destijds gewoon publiekelijk had verklaard wat er gebeurd was, en dat het hem speet, was zijn kortstondige romance hem wellicht nog vergeven. Maar nu niet. Nu het zaakje van Han is uitgelekt, rest hem niets anders dan zijn Kamerzetel op te geven, en staat de hele VVD weer eens genadeloos voor lul. De affaire zal de rest van zijn leven aan Han Zonder Broeke blijven kleven. Halbe Zijlstra, die toch al was afgeserveerd, staat nu ook te boek als kantoorneukersbeschermheer. En nee, Mark Rutte hoeft niemand wijs te maken dat hij niet op de hoogte was.

Maar opeens begrijp ik wat VVD-coryfee Eric Wiebes bedoelde, afgelopen zondag in Zomergasten. Dat hobby’s hobby’s moeten blijven, en daar geen subsidiegeld naartoe moest. Voor wat betreft de hobby van Han ten Broeke klopt dat. Een pakje condooms kan een ieder nog wel uit eigen zak betalen…