25 november 2018

Blogchick Bommels - Malle Femke

Een politica die een belofte breekt, dat is niets nieuws! Regelmatig komen hoogwaardigheidsbekleders eerder gedane toezeggingen niet na! Vaak hebben zij, nadat de stemmen binnen zijn gehaald, last van acute dementie. Maar wat als de wet er wél doorheen is, maar men weigert die na te leven? Normaliter ga je dan als overtreder op de bon, of zelfs het gevang in! Grappig, want deze regel geldt alleen voor ons klootjesvolk, de beschermde politicus mag zich voor een speciaal samengestelde commissie komen verantwoorden, jokkebrokt de boel bij elkaar en krijgt als extra bonus een gouden handdruk aan wachtgeld mee! Dat burgermoeder Halsema zich vanaf haar aanstelling al wat vreemd en eigenwijs gedroeg, moge duidelijk zijn. Niemand die haar op de post van hoogste rang in de hoofdstad wenste, maar daar heeft de politiek 'skijt' aan! Dame Halsema overigens ook, zij doet maar wat! Onder het mom van 'goed doen voor de stad' verneukt ze alles waar haar voorganger zó zijn best voor heeft gedaan. Niet dat burgervader Van der Laan dé heilige Messias bleek, maar de lieverd hield wél rekening met zijn onderdanen. Hij bracht de stad wéér een beetje regenboog en glitter.

De burka is dé meest smerige vorm van het onder curatele houden van het vrouwelijk geslacht. Dagelijks geven honderden dames, verspreid over de diverse extreem Islamitische dictaturen, hun leven voor het verbieden van deze klederdracht. Zij voeren een strijd tegen machtige imams en salafistische gedachten. Verstopt, niet alleen het uiterlijk maar alles waar zij voorstaan. Verstopt achter een dikke laag stof, omdat de heren hun ranzige klauwen anders niet bij zich kunnen houden. Want, daar gaat he toch om? Men mag de schoonheid niet tonen, geen enkel bewijs van bestaan ventileren. Het voornamelijk voorkomen van grijpgrage tengels, het bewaren van vrouwelijkheid voor thuisfront? Grappig, want zodra men daar is, waar de man baas denkt te zijn, houdt het gevecht voor leven niet op! Het is algemeen bekend dat de extreme Islam het niet zo opheeft met strijdlustige vrouwen, sowieso staat in elk geloof de man aan top. Maar wat betreft de Islam wordt het hebben van een voorkeurspositie er met de paplepel ingegoten.

Na de vreselijke aanslagen op Amerikaans grondgebied, nine-eleven, veranderde het besef van gelijkheid onmiddellijk. Men deed openlijk aan twijfel en profileren, de angst voor dát geloof waar men altijd al een beetje vreemd tegen aankeek, werd werkelijkheid. Niets was meer hetzelfde, de voor- en tegenstanders botsten en de weg richting tweedeling was ingezet. Vrouwen droegen vrij en blij, opgevoed zonder dwang van hoofddoek, vol trots de lappen stof. Deed de tegenpartij aan vragen stellen, dan kreeg men als reactie dat dat bemoeizucht en onbegrip is. Steeds meer vrouwen sloten zich al dan niet bewust aan in de rij én tikten de tijd terug naar middeleeuws denken en gedrag. Niet beseffende dat er met bloed zweet en intense tranen was gevochten tegen opgelegde regels van kleding en voor individuele vrijheid. Tussen de honderdvijftig en tweehonderd vrouwen dragen in ons land een burka, onder deze kledij zitten méér bekeerlingen dan geboren Moslim meisjes. Grappig, want zodra men zich uit vrije wil aansluit bij een groepje doet men dit vaak meteen extreem! Honderdvijftig is niet véél, maar altijd nóg honderdvijftig té véél! De bij wet te verbieden gezichtsbedekking zal door Burgerloeder Halsema niet worden gehandhaafd, zij vindt dit niet passen in een stad als Amsterdam. Daarbij heeft zij geen zin om burkadraagsters “uit de tram te trekken”…

Grappig, want juist deze jokkebrok mevrouw stond ooit voor de vrijheid van de vrouw in het algemeen. Als feministe had zij een hekel aan opgelegde regels die dames onderdrukken, maar als politica gaat zij voor het geld en valse saamhorigheid. Als iets verboden is, het bij wet gewoon simpelweg niet mag, dan behoor je je daar als mens aan te houden, en als politica deze wet te handhaven en waarborgen. Halsema geeft aan dit niet te gaan doen, het grootste deel van de politiek zwijgt en kijkt toe… Te druk met economische zekerheden en het debatteren over 'Hoe lang een waardebon geldig mag zijn', want nu is dit vaak maar een jaar en dat is volgens de politiek geen kunnen! Gelukkig stemde het hele zooitje voor langer, en nu mag het volk de rommellaatjes induiken om hun verlopen boekenbonnen als nog in te wisselen! Zo rolt ons land, wij maken ons druk om gekke feestjes maar vergeten wat er echt toe doet! Een burkadraagster is niet welkom, ondanks dat er vaak intelligente welbespraakte dames onder de stoffen schuil gaan, is hun vermogen tot medeleven met de daadwerkelijk gedwongen draagsters, niet toereikend genoeg. Zij claimen te willen meedoen, gehoord te worden. Zij eisen een plek in deze maatschappij op, maar verdommen het om er zelf iets voor te doen. Je bent als verscholen mens niet geloofwaardig, wij leven in een open samenleving.

Mensen van wie ik geen gezichtsuitdrukking, lichaamstaal of oogopslag van kan zien, worden bij mij onmiddellijk uitgesloten. Niet eens zozeer omdat ik er niets mee kan, maar meer omdat ik wél het enorme besef heb van al die vrouwen overal ter wereld vechtende tegen deze barbaarse vorm van uitwassen. Daarbij, stel je niet zo aan dame, doe de alom geaccepteerde hoofddoek op, en ga in plaatst van janken om buitensluiten, jullie zonen opvoeden! Leer de kereltjes vanaf hun geboorte dat je met je klauwtjes van iedereen moet afblijven, zelfs als ze poedelnaakt met regenboogkleurige sokken en een clownsneus door de stad heen flaneren! Wat betreft Halsema: Ga potverdorie je werk doen, je wil toch dat iedereen meedoet, gezien wordt? Begin dan met het handhaven van een verbod verbieden van deze waanzin. Doe waar je kosteloos wonen en een mooi salaris voor krijgt!