23 maart 2019

Rikus Spithorst - Baudet is onze eigen schuld

Als het allemaal niet zo enorm triest was, zou ik mijn links-politieke geestverwanten in hun gezicht uitlachen. Politiek-correct Nederland huilt tranen met tuiten over de verkiezingsoverwinning van de neofascist Baudet en zijn NSB-advocaat. Ik lees -overigens geheel terecht- heel veel over hoe verwerpelijk het gedachtegoed van de FVD-boegbeelden is. Maar over hoe dat eclatante verkiezingssucces tot stand kon komen, daar hoor je bijna niemand over.

Er bestaat veel onvrede over de overlast die wordt veroorzaakt door met name het Marokkaanse volksdeel. Telkens weer worden geluiden hierover uit de samenleving weggewuifd door de linkse elite, in plaats van dat de signalen serieus worden genomen. Een voorbeeld: in de grotendeels allochtone wijk Amsterdam-Slotermeer werd een medewerker van het GVB door vijf jongens het ziekenhuis in getrapt toen hij ze aansprak op hun zwartrijden. In plaats van dat werd gepleit voor strenger optreden van de politie en meer toezicht, werd ter linkerzijde gesteld dat het een goed idee zou zijn om nog wat meer subsidie te verstrekken aan buurthuizen en dat soort voorzieningen. En dan vinden we het gek dat zulks bij velen in het verkeerde keelgat schiet. Of kijk eens hoe Stef Blok werd teruggefloten toen hij fijntjes het verschil uitlegde tussen dat gezellige Turkse bakkertje in een yuppenbuurt en de onleefbaarheid op straat in stadsdelen waar allochtone terreur ongestraft door kan gaan.

Maar als ik daar iets over schrijf -alsmede over de verwennerij van degenen die het niet verdienen, terwijl de “brave burger” wegens geldgebrek allerlei zaken worden ontzegd- word ik uitgemaakt voor racist. Veelal overigens door mensen die anoniem op het internet met hun schuilnamen en hun onherkenbare icoontjes erg dapper zijn.

Mijn politieke hart klopt links van het midden. Maar ik vind dus echt dat links zich doof heeft willen houden voor geluiden in de samenleving, en daardoor mensen naar de rechterflank heeft gejaagd. Ik heb binnen de PvdA wel meegemaakt dat mensen voor functies in de partij werd gevraagd of ze wel een academische graad hebben. Ik heb die arbeiderspartij (laat me niet lachen) zien verschuiven van sociaal links naar elitair links. En de SP beperkt zich veelal tot schreeuwen en liegen aan de zijlijn.

Baudet en consorten zijn smerig schorem. Laat dat duidelijk zijn. Maar de politieke aardverschuiving die zij in de Eerste Kamer hebben teweeggebracht, hebben we te danken aan politiek-correcte nietskunners die nog te besodemieterd zijn om eens te kijken wat zich allemaal buiten hun eigen bubbel afspeelt.

Ik loop al een tijdje -sinds afgelopen najaar- rond met het idee om een aantal zeer duidelijke columns te schrijven. Mijn gerechtvaardigde angst om vrienden en vriendinnen te verliezen heeft mij daar tot nu toe van weerhouden. Maar misschien moet ik dat toch maar eens doen.