6 september 2020

Rikus Spithorst - Akwasi is een laffe hond

Je moet altijd oppassen met wat je opschrijft. Want voor je het weet, word je voor racist uitgemaakt, hoe onterecht ook. Maar heus, rappers zijn representanten van de onderste kaste van het klootjesvolk. En dat durf ik best wel op te schrijven.

In het algemeen wordt de rapper pigmentmatig overbedeeld. Hersenmatig wordt dat echter doorgaans gecompenseerd door een zeer zuinig toebemeten IQ. Met armoedige muziekjes geeft hij oninteressante opvattingen ten beste, verpakt in een gebrek aan metrum en een overdaad aan lelijk kreupelrijm. Het strafbladpercentage is onder de rappers significant verhoogd, en vaak gaan zij elkaar te lijf met messen, zwaarden, revolvers en pistolen.

Doordat zij elkaar letterlijk fysiek te lijf gaan, is in ieder geval wel sprake van een zekere heldenmoed. Maar binnen de rappersgemeenschap lopen er ook mensen rond die de fysieke confrontatie niet aandurven, en in plaats daarvan anderen oproepen tot het plegen van geweld. Dat zijn natuurlijk pas échte hufters. Laffe zakkenwassers, vergeleken bij wier gedrag het opzeggen van lelijke versjes nog maar een kleinigheid is.

Neem nou het rappende beroepsslachtoffer Akwasi. Op Twitter en vanaf podia roept dit Kick Out Zwarte Piet-boegbeeld sinds jaar en dag op tot het mishandelen en vermoorden van amateur-acteurs die de omstreden figuren van Zwarte Piet en Sinterklaas uitbeelden. Maar wanneer hij daar vervolgens mee wordt geconfronteerd, slaat de paniek bij deze lafbek toe.

Er kwamen Tweets van zijn hand boven water. Oproepen tot zware mishandeling van Sint en Piet, gedaan omstreeks 2010.

Gisteren liet het management van onze held dit weten: "We vinden het jammer dat de media wederom leugens verspreiden. Akwasi is niet verantwoordelijk voor deze tweets en voelt zich ook niet geroepen om zich te verantwoorden." Vandaag werd de reactie door onze heldhaftige rapper zelf zo’n 180 graden omgekeerd. Hij herinnerde het zich niet meer. Want het was al twee decennia geleden. Dan vergeet je weleens wat. Dat is dus wel een ander geluid, nog afgezien van het hier geleverde bewijs van de beperkte verstandelijke vermogens van deze rapper. Met z’n twee decennia… Maar van de door zijn management gesuggereerde leugenachtigheid van de media is in ieder geval geen sprake. En om de glasharde bewijzen te verdoezelen, sloot rapper Akwasi zijn Twitter-account. Alsof het internet geen geheugen heeft…

Stel je voor. Je bent om zeer bonafide redenen fel tegenstander van de figuur van Zwarte Piet. Niets mis mee. Maar dan is meneer Akwasi je boegbeeld. Dan sta je toch vrij lelijk in je hemd. Want deze wijsheid geldt niet slechts voor ieder volk: ook iedere belangengroepering krijgt de leider die hij verdient.