18 januari 2022

DE KEUTEL VAN ALBERT VERLINDE

Bulderend van de lach bezag ik de capriolen van VVD-raadslid en roddelkoning Albert Verlinde. Het was een weekend dat heel pijnlijke waarheden aan het licht bracht over machtsmisbruik, seksueel wangedrag en beledigingen jegens kandidaten bij het zeer overgewaardeerde The Voice Of Holland. Tijd voor aandachtshoer Verlinde om ook even zijn momentje te pakken. Dat werd ook wel tijd, want er wordt steeds minder aandacht aan deze sneue man-op-zijn-retour besteed.

Dus wat flikte Albert? Om even mee te liften op het tumult van dit weekend, beweerde hij zondagavond dat ook Humberto Tan vrolijk meedeed aan de jacht naar seksuele prooien. Want Humberto “zocht na uitzendingen per App vaak contact met vrouwelijke gasten”, aldus Valse Albert. Dus ja, dan is er wel wat aan de hand.

Inmiddels is duidelijk, hoe het écht zit met Humberto. Hij is als talkshow-host een heel aardige, charmante, zorgvuldige gastheer. Na afloop van zijn uitzending stuurt hij zijn gasten nog een berichtje om ze nog een keer te bedanken voor hun deelname. Aan nagenoeg iedereen. Man en vrouw. Jong en oud. Mooi en lelijk. En zo hoort het ook. Humberto Tan verdient het niet om zo door het slijk te worden gehaald, en diende gisteren terecht een strafklacht in wegens smaad en laster.

Geschrokken van deze aangifte probeerde Albert gisteravond in het achterlijke roddelprogramma van debielenzender SBS6 zijn keutel weer in te trekken. Hij had het allemaal niet zo bedoeld, hij wilde alleen maar iets zeggen over de cultuur binnen RTL. Ja ja… Niet zo bedoeld... Iemand die keer op keer op televisie verschijnt weet dondersgoed wat de gevolgen van zijn woorden kunnen zijn. Weet dondersgoed hoe je iets wel of niet moet formuleren.

Om zijn eigen ijdeltuiterij te faciliteren heeft Albert Verlinde de reputatie van Humberto Tan verbonden aan de viezeriken bij The Voice Of Holland, een programma dat destijds werd geleid onder eindverantwoordelijkheid van oppersmeerlap John de Mol. Volkomen terecht handhaaft Tan zijn aangifte tegen Gore Albert.

Echt. Mij wordt wel eens gezegd dat mijn boodschap ten onder gaat in mijn harde, botte toon. Maar ik kan en wil het niet binnenhouden. Waarom zou ik? Dus: Albert Verlinde is een smerige, gore tyfushond.